Fogszabályzós csomag

15 900 Ft

Komplex szájápolási csomag, amely minden szükséges eszközt tartalmaz a rögzített fogszabályozó készülék és a fogak tisztán tartásához.
A csomagban található termékek mindennapos használatával megelőzhetőek a fogszabályzó miatt gyakran jelentkező panaszok (fogszuvasodás, ínygyulladás, szájnyálkahártya sérülés).
Legyen hatékony a fogmosás ebben a nehéz időszakban is.

Kiürítés

Mit tartalmaz a csomag?

Mit tartalmaz a csomag?

Z

CURAPROX - enzycal 1450 fogkrém - 75ml

Z

CURAPROX - ortho fogkefe - 1db

Z

CURAPROX - egycsomós fogkefe - 1db

Z

CURAPROX - Ortho Pocket Set - 1db

Z

CURAPROX - ortho wax - 7db csík

Z

Önvizsgáló szett - 1db

Z

WOOBAMBOO - fogselyem méhviasszal

Z

CURAPROX - plakkfestő tabletta - 12db

Z

Tájékoztató füzet letölthető formátumban

FOGÁPOLÁSI CSOMAG TERMÉKLEÍRÁSA

FOGÁPOLÁSI CSOMAG TERMÉKLEÍRÁSA

CURAPROX - enzycal 1450 fogkrém

Az Enzycal fogkrémben található enzimek természetes módon támogatják a száj védekező képességét. SLS mentes fogkrém, mely kíméletes a szájnyálkahártyához. Kellemes, enyhe ízesítésű készítmény, mely az enzimek és nátrium-fluorid segítségével kettős erővel véd a fogszuvasodástól. Csökkenti a lepedék kialakulását, zománcbarát közepesen abrazív anyag. Nátrium fluoridot tartalma (1450ppm).

CURAPROX - CS5460 ortho fogkefe

Kimondottan a rögzített fogszabályozósok számára fejlesztett fogkefe. A brackettek (zárak) és ívek rendszeres és tökéletes tisztítást igényelnek.  A fogkefe szálai - a speciálisan kialakított mélyedésnek köszönhetően - körülölelik a fogszabályozó készülék drótívét, így kíméletesen tisztítják a fogfelszínt, az ínyt és a fogszabályozót. 
Az 5460 db CUREN® sörtéhez egy védőkupak is jár.

CURAPROX - CS1006 egycsomós fogkefe

Az egycsomós fogkefe a 6 mm hosszú CUREN® sörtékkel, ideális eszköz a fogak és a hozzá tartozó ínyszélek egyenként történő tisztításához. A tökéletesen ívesre vágott, rövidebb kefefejnek köszönhetően könnyen tisztán tarthatók a brackettek (zárak) és a hátsó területek. A CS5460 ortho fogkefét jól kiegészítő eszköz, melyhez védőkupak is jár.

CURAPROX - Ortho Pocket Set

A fogköztisztító fejek segítségével nem csak a fogközök, hanem a fogszabályozó körüli nehezen hozzáférhető területek is megtisztíthatók. Használata egyszerű és nem sérti fel az ínyt. A készlet egy esztétikus megjelenésű dobozban higiénikusan szállítható, így utazáshoz is kiváló megoldás.

Tartalma:
1 db UHS 451 tartónyél
1 db CPS 06 fogköztisztító fej
1 db CPS 14 fogköztisztító fej
1 db CPS 28 fogköztisztító fej
1 db CURAPROX viaszcsík.

CURAPROX - Ortho wax

Átlátszó, semleges ízű viasz praktikus tokban. Remekül feltapad a rögzített fogszabályozók bracket zárjaira és megvédi a szájnyálkahártyát az irritációtól és a sérüléstől.

Önvizsgáló szett - tükör, szonda, csipesz

Műanyag nyelű fogászati tükör, szonda és csipesz. 
Segítségükkel ellenőrizheted a fogaidat és a rögzített fogszabályzó készüléket, illetve gumikat vagy viaszt helyezhetsz fel könnyedén.

WOOBAMBOO - környezetbarát fogselyem méhviasszal és mentával

A Woobamboo fogselyem természetes, lebomló selyemből készül, ami méhviasszal és mentával van bevonva. A csomagolás növényi alapú műanyag, ami a felbontás után az adagoló is egyben. Innovatív desing, természetes alapanyagok, felhasználó barát megoldás.

CURAPROX - PCA223 plakkfestő tabletta

A fogbetegségek jelentős részéért a fogakra lerakódó lepedék (plakk) a felelős. A plakk sárgásfehér színe hasonlít a fog színére, ezért nehezen látható szabad szemmel. A plakkfestés segít ellenőrizni fogtisztítási technikánk hatékonyságát.
A kéttónusú plakkfestő tabletta a szájban lévő plakk láthatóvá tételére szolgál. A régen lerakódott plakkot kékre, az újonnan kialakultat pedig pirosra festi. Gyermekednek játékosan mutathatod meg, hogy mely területeken maradt ki a fogmosás, így ösztönözheted az alaposabb tisztításra. Kellemes, gyümölcs ízű, könnyen eltávolítható a fogakról. Eritrozin mentes.

Tájékoztató füzet letölthető formátumban

Zakály Doktornő összefoglalja számodra a gyermeked életkorának megfelelő fogápolási javaslatait, a csomag használatára vonatkozó tanácsait.
A rendelést követően e-mailben küldjük el neked.

GYAKORI KÉRDÉSEK - A DOKTORNŐ VÁLASZOL

GYAKORI KÉRDÉSEK -
A DOKTORNŐ VÁLASZOL

GYAKORI KÉRDÉSEK - A DOKTORNŐ VÁLASZOL

Hányszor mossunk fogat?

A rögzített készülék felhelyezése után, nagyobb figyelmet kell szentelni a fogak tisztításának. Amennyiben kivehető készülék is csatlakozik a rögzített készülékhez, azt minden szájba helyezés előtt és használat után is meg kell tisztítani fogkefével
folyó víz alatt. 

A ragasztott készülékek esetében minden étkezés után fogat kell mosni, ami minimum 3 percig tartson.

Milyen fluorid tartalmú fogkrém a megengedett?

12 éves kortól az alkalmazott fogkrém fluorid tartalma maximum 1500 ppm lehet.

A mindnyájunkat körülvevő finomított szénhidrátok, magas cukortartalmú ételek és italok túlzott fogyasztása könnyen fogszuvasodáshoz vezet.

Megelőzés céljából fontos, hogy a rögzített fogszabályzóval rendelkező gyermeked minden étkezést követően, fluoridos fogkrémmel mosson fogat.

Tanítsd meg neki, hogy a fogkrémet nem szabad lenyelni. Fogmosás közben a felesleget ki kell köpni, majd a fogmosás végén alaposan öblíteni.

Mennyi fogkrémet használjak?

A borsónyi mennyiség használata elegendő, amivel alaposan megtisztítható a fogazat.

Milyen a helyes fogmosás technikája?

A következő sorokat nyugodtan olvasd fel gyermekednek és segítsd neki értelmezni azokat.

Rögzített készülék esetén a tisztítást a fog külső felszínén kezd el, ahol a készülék rögzül. A fogkefe fejét helyezd először úgy az íny és a bracket (zár) közötti területre, hogy a sörték ferdén lefelé a zár irányába mutassanak és azzal 45 fokos szöget zárjanak be. Így végezz apró körkörös mozdulatokat. 

Ezután tartsd a fogkefe fejét merőlegesen a brackettekre (zárakra) és ebben a pozícióban is apró körkörös mozdulatokkal mosd a fogaidat. 

Végül helyezd a fogkefe fejét a zár alatti területre. A sörték ferdén felfelé a brackettek irányába, 45 fokos szögben álljanak és apró körkörös mozdulatokkal tisztítsd meg ezt a részt is. 

A fogsor belső oldalánál alkalmazható a maradó fogazat esetében javasolt módosított Bass -technika.
A fog és íny határára helyezd a fogkefe sörtéit 45 fokos szögben úgy, hogy a sörte vége a fognyak irányába nézzen. Nagyobb része a fogon legyen, kisebb része érintse csak az ínyt.

A fognyaknál végezz apró körkörös mozdulatokat, majd a fogkefét seprő mozdulattal a fog irányába húzd le. Haladj tovább egy fogkefényivel és ezt a mozdulatsort ismételd amíg végigérsz a belső felszínen. A vízszintes fogmosási mozdulatokat a fognyak fokozott kopása miatt kerülni kell.

Ügyelj rá, hogy minden fog felszíne sorra kerüljön kívül és belül is. A rágó felszíneket előre és hátra történő sikáló mozdulattal tisztítsd meg. A fogmosás végén pedig a nyelv következik, melyet hátulról előre történő mozdulatokkal szükséges megtisztítani.

Hogyan használjuk a fogselymet?

A maradó fogak egymással érintkező felülete a fogkefék számára nem elérhető terület, ezért szükséges a fogselyem használata. A fogselyem helyes használatára is a szülőnek kell megtanítani gyermekét.

Amennyiben még nem használta kezdésnek azt javaslom, hogy fekvő pozícióban helyezkedjen el gyermeked, így a fejmozgatásból adódó sérüléseket elkerülhetitek. Magyarázd el neki mit csinálsz pontosan, hogy az alábbi elveket idővel megértse és használni kezdje. Mindezt egy kis tükörrel a kezében figyelemmel követheti. Szemléltetés képen a saját fogaidon is tarthatsz bemutatót. Amikor már önállóan próbálkozik a legjobb, ha tükör előtt teszi.

Ragasztott fogszabályozó készülék esetén először be kell vezetni az ív alá a fogselymet.

Egy körülbelül 45 cm hosszú fogselymet tekerj mindkét végénél a középső ujjadra. Alsó fogsornál vezesd be óvatosan két fog közé, miközben a mutató ujjaddal irányítod azt. Felsőnél a hüvelykujjaddal irányíts. A bevezetés során mindig feszítsd neki az egyik fog oldalfelszínének a selymet, míg át nem jutsz a kontaktponton (ahol a fogak egymáshoz érnek).
Vigyázz, hogy ne sértsd meg az ínyt a fogak közötti részen. Ezután először az egyik, majd a másik fognak feszítve fel - le mozgasd a fogselymet. Mehetsz a következő fogközbe. Ügyelj rá, hogy minden fogközbe tiszta fogselyem részt vezess be.

A fogselymezés előtt alaposan öblítse ki a száját gyermeked. Legalább naponta egyszer fogselymezzetek. Ezt érdemes az esti fogmosás alkalmával elvégezni, mert ilyenkor az embernek több ideje van.

Hányszor és hogyan használjuk a plakkfestő tablettát?

Használata időszakosan, hetente maximum egyszer javasolt egészen addig, míg gyermeked rá nem érez az alapos fogmosás titkára.

Falhasználási javaslat:

1. Esti fogmosás után rágjon össze gyermeked egy tablettát, majd nyelve segítségével, a nyállal együtt oszlassa szét a szájban.

2. Köpje ki a maradékot és finoman öblítse ki a száját vízzel. A tablettát ne nyelje le!

3. Az elszíneződött részeken láthatjátok a plakkot, amit egy ismételt már alaposabb fogmosással kell eltávolítani.

A plakkfestő tabletta alkalmazása előtt javasolt ajakápoló használata.

Meddig használható egy fogkefe?

Fontos, hogy amikor a fogkefe sörtéje már kifelé áll és elhasználódott váltsd le egy újra. A szétálló sörte az íny sérülését okozhatja. Fertőző betegség után is szerezz be újat és a régit dobd ki. A fogkefét negyedévente javasolt leváltani.

Pénzvisszafizetési garancia

14 napig visszaküldheted a bontatlan termékeket és  visszautaljuk a teljes összeget.

Megbízható kiszállítás

Megrendelésedet  futárcég viszi házhoz 3-5 munkanapon belül, vagy csomagponton is átveheted.

Minőségi garancia

Kiváló minőségű fogápolási termékeket kapsz közvetlenül a gyermekfogszakorvostól.

VIDEÓ, MELYEN KICSOMAGOLJUK NEKED

VIDEÓ, MELYEN KICSOMAGOLJUK NEKED

PREDECA 

Tudatos fogápolásra tanítunk,
a megelőzésben segítünk.
Célunk, hogy a magyar gyermekek fogainak egészségmegőrzését elősegítsük!

Tudatos fogápolásra tanítunk,
a megelőzésben segítünk.
Célunk, hogy a magyar gyermekek
fogainak egészségmegőrzését elősegítsük!

INFORMÁCIÓ

Fizetés és szállítás

Adatvédelem és Cookiek

ÁSZF

TÁMOGATÁS

Kapcsolat

Bejelentkezés

Rólunk