Maradó fogazat csomag

11 900 Ft

A csomagot 12-18 éves gyermekeknek ajánljuk.
Biztosítja a maradó fogazatú gyermekeknek szükséges fogápolási eszközöket és gyakorlati tanácsokat.
Segít elsajátítani az alapos fogápolás szokását, hogy megelőzzétek a fogszuvasodást.

Mit tartalmaz a csomag?

Mit tartalmaz a csomag?

Z

CURAPROX - enzycal 1450 fogkrém - 75ml

Z

HYDROPHIL - bambusz fogkefe - 2db

Z

WOOBAMBOO - fogselyem méhviasszal

Z

CURAPROX - plakkfestő tabletta - 12db

Z
3 perces homokóra - 1db
Z

Tájékoztató füzet letölthető formátumban

FOGÁPOLÁSI CSOMAG TERMÉKLEÍRÁSA

FOGÁPOLÁSI CSOMAG TERMÉKLEÍRÁSA

CURAPROX - enzycal 1450 fogkrém

Az Enzycal fogkrémben található enzimek természetes módon támogatják a száj védekező képességét. SLS mentes fogkrém, mely kíméletes a szájnyálkahártyához. Kellemes, enyhe ízesítésű készítmény, mely az enzimek és nátrium-fluorid segítségével kettős erővel véd a fogszuvasodástól. Csökkenti a lepedék kialakulását, zománcbarát közepesen abrazív anyag. Nátrium fluoridot tartalma (1450ppm).

HYDROPHIL - bambusz felnőtt fogkefe közepes sörtével

A környezetbarát, természetes alapanyagú bambusz fogkefe BPA mentes, ricinusolajból készült műanyag sörtével rendelkezik.
A termék vegán, 96%-ban biológiailag lebomló és fair termesztésből származik.
Tökéletes alternatíva a műanyag fogkefe kiváltására.

WOOBAMBOO - környezetbarát fogselyem méhviasszal és mentával

A Woobamboo fogselyem természetes, lebomló selyemből készül, ami méhviasszal és mentával van bevonva. A csomagolás növényi alapú műanyag, ami a felbontás után az adagoló is egyben. Innovatív desing, természetes alapanyagok, felhasználó barát megoldás.

CURAPROX - PCA223 plakkfestő tabletta

A fogbetegségek jelentős részéért a fogakra lerakódó lepedék (plakk) a felelős. A plakk sárgásfehér színe hasonlít a fog színére, ezért nehezen látható szabad szemmel. A plakkfestés segít ellenőrizni fogtisztítási technikánk hatékonyságát.
A kéttónusú plakkfestő tabletta a szájban lévő plakk láthatóvá tételére szolgál. A régen lerakódott plakkot kékre, az újonnan kialakultat pedig pirosra festi. Gyermekednek játékosan mutathatod meg, hogy mely területeken maradt ki a fogmosás, így ösztönözheted az alaposabb tisztításra. Kellemes, gyümölcs ízű, könnyen eltávolítható a fogakról. Eritrozin mentes. 

3 perces homokóra

Anyaga: műanyag. Mérete: 10x2x2cm. A homok  körülbelül 3 perc alatt folyik le, ami a megfelelő időtartam egy alapos fogmosáshoz.

Tájékoztató füzet letölthető formátumban

Zakály Doktornő összefoglalja számodra a gyermeked életkorának megfelelő fogápolási javaslatait, a csomag használatára vonatkozó tanácsait.
A rendelést követően e-mailben küldjük el neked.

GYAKORI KÉRDÉSEK - A DOKTORNŐ VÁLASZOL

GYAKORI KÉRDÉSEK -
A DOKTORNŐ VÁLASZOL

GYAKORI KÉRDÉSEK - A DOKTORNŐ VÁLASZOL

Hányszor mossunk fogat?

Napi két fogmosás javasolt, reggel és este, ami minimum 3 percig tartson. Ha valamiért a reggeli fogmosás elmaradt, az estit semmiképp se felejtsétek el. Ez fontosabb mint a reggeli. Azon étkezések után pedig, amikor nem mos fogat gyermeked, öblítse ki a száját alaposan vízzel.

Törekedjetek egy bizonyos cselekvéssorhoz kötni a fogmosást. Pl.: reggeli után mindig fogat mosunk, esti fürdés előtt fogmosás. Így a napi rutin részévé válik, és később sem felejti el gyermeked.

Milyen fluorid tartalmú fogkrém a megengedett?

12 éves kortól az alkalmazott fogkrém fluorid tartalma maximum 1500 ppm lehet.

A mindnyájunkat körülvevő finomított szénhidrátok, magas cukortartalmú ételek és italok túlzott fogyasztása könnyen fogszuvasodáshoz vezet.

Megelőzés céljából fontos , hogy gyermeked legalább napi kétszer, fluoridos fogkrémmel mosson fogat.

Tanítsd meg neki, hogy a fogkrémet nem szabad lenyelni. Fogmosás közben a felesleget ki kell köpni, majd a fogmosás végén alaposan öblíteni. 

Mennyi fogkrémet használjak?

A borsónyi mennyiség használata elegendő, amivel alaposan megtisztítható a fogazat.

Milyen a helyes fogmosás technikája?

A fogainkat módosított Bass - technikával moshatjuk meg a legalaposabban. A következő sorokat nyugodtan olvasod fel gyermekednek és segítsd neki értelmezni azokat.

A fog és íny határára helyezd a fogkefe sörtéit 45 fokos szögben úgy, hogy a sörte vége a fognyak irányába nézzen. Nagyobb része a fogon legyen, kisebb része érintse csak az ínyt.

A fognyaknál végezz apró körkörös mozdulatokat, majd a fogkefét seprő mozdulattal a fog irányába húzd le. Haladj tovább egy fogkefényivel és ezt a mozdulatsort ismételve tisztítsd meg a teljes fogsorodat. vízszintes fogmosási mozdulatokat a fognyak fokozott kopása miatt kerülni kell.

Ügyelj rá, hogy minden fogfelszíne sorra kerüljön kívül és belül is. A rágófelszíneket előre és hátra történő sikáló mozdulattal tisztítsd meg. A fogmosás végén pedig a nyelv következik, melyet hátulról előre történő mozdulatokkal szükséges megtisztítani.  

Hogyan használjuk a fogselymet?

A maradó fogak egymással érintkező felülete a fogkefék számára nem elérhető terület, ezért szükséges a fogselyem használata. A fogselyem helyes használatára is a szülőnek kell megtanítani gyermekét.

Amennyiben még nem használta kezdésnek azt javaslom, hogy fekvő pozícióban helyezkedjen el gyermeked, így a fejmozgatásból adódó sérüléseket elkerülhetitek. Magyarázd el neki mit csinálsz pontosan, hogy az alábbi elveket idővel megértse és használni kezdje. Mindezt egy kis tükörrel a kezében figyelemmel követheti. Szemléltetés képen a saját fogaidon is tarthatsz bemutatót. Amikor már önállóan próbálkozik a legjobb, ha tükör előtt teszi.

Egy körülbelül 45 cm hosszú fogselymet tekerj mindkét végénél a középső ujjadra. Alsó fogsornál vezesd be óvatosan két fog közé, miközben a mutató ujjaddal irányítod azt. Felsőnél a hüvelykujjaddal irányíts. A bevezetés során mindig feszítsd neki az egyik fog oldalfelszínének a selymet, míg át nem jutsz a kontaktponton (ahol a fogak egymáshoz érnek).
Vigyázz, hogy ne sértsd meg az ínyt a fogak közötti részen. Ezután először az egyik, majd a másik fognak feszítve fel - le mozgasd a fogselymet. Mehetsz a következő fogközbe. Ügyelj rá, hogy minden fogközbe tiszta fogselyem részt vezess be.

A fogselymezés előtt alaposan öblítse ki a száját gyermeked. Legalább naponta egyszer fogselymezzetek. Ezt érdemes az esti fogmosás alkalmával elvégezni, mert ilyenkor az embernek több ideje van. 

Hányszor és hogyan használjuk a plakkfestő tablettát?

Használata időszakosan, hetente maximum egyszer javasolt egészen addig, míg gyermeked rá nem érez az alapos fogmosás titkára.

Falhasználási javaslat:

1. Esti fogmosás után rágjon össze gyermeked egy tablettát, majd nyelve segítségével, a nyállal együtt oszlassa szét a szájban.

2. Köpje ki a maradékot és finoman öblítse ki a száját vízzel. A tablettát ne nyelje le!

3. Az elszíneződött részeken láthatjátok a plakkot, amit egy ismételt már alaposabb fogmosással kell eltávolítani.

A plakkfestő tabletta alkalmazása előtt javasolt ajakápoló használata.

Meddig használható egy fogkefe?

Fontos, hogy amikor a fogkefe sörtéje már kifelé áll és elhasználódott váltsd le egy újra. A szétálló sörte az íny sérülését okozhatja. Fertőző betegség után is szerezz be újat és a régit dobd ki. A fogkefét negyedévente javasolt leváltani.

Pénzvisszafizetési garancia

14 napig visszaküldheted a bontatlan termékeket és  visszautaljuk a teljes összeget.

Megbízható kiszállítás

Megrendelésedet  futárcég viszi házhoz 3-5 munkanapon belül, vagy csomagponton is átveheted.

Minőségi garancia

Kiváló minőségű fogápolási termékeket kapsz közvetlenül a gyermekfogszakorvostól.

VIDEÓ, MELYEN KICSOMAGOLJUK NEKED

VIDEÓ, MELYEN KICSOMAGOLJUK NEKED

PREDECA 

Tudatos fogápolásra tanítunk,
a megelőzésben segítünk.
Célunk, hogy a magyar gyermekek fogainak egészségmegőrzését elősegítsük!

Tudatos fogápolásra tanítunk,
a megelőzésben segítünk.
Célunk, hogy a magyar gyermekek
fogainak egészségmegőrzését elősegítsük!

INFORMÁCIÓ

Fizetés és szállítás

Adatvédelem és Cookiek

ÁSZF

TÁMOGATÁS

Kapcsolat

Bejelentkezés

Rólunk