Tejfogazat csomag II.

11 900 Ft

A csomagot 24-36 hónapos korú, még fogzó, de már önállóbb gyermekeknek ajánljuk.
A fluoridmentes és fluoridos fogkrém kombinálásával biztonságosan elsajátítható a fluoridos fogkrém használata.
A védőpajzzsal ellátott fogkefével egyedül, míg a hosszú nyelű fogkefével szülői felügyelettel gyakorolhat gyermeked.
A fogínygél és fogolaj alkalmazásával segíthetsz, hogy a fogzási fájdalom elviselhetőbb legyen.

Kiürítés

Mit tartalmaz a csomag?

Mit tartalmaz a csomag?

Z

WELEDA - fluridmentes fogkrém - 50ml

Z
NENEDENT - fluoridos fogkrém - 50ml
Z

MAM Baby's Brush fogkefe - 1db

Z

MAM Training Brush fogkefe - 1db

Z

STADELMANN - fogolaj - 5ml

Z

DOLOGEL - fogínygél - 25ml

Z
3 perces homokóra - 1db
Z

Tájékoztató füzet letölthető formátumban

FOGÁPOLÁSI CSOMAG TERMÉKLEÍRÁSA

FOGÁPOLÁSI CSOMAG TERMÉKLEÍRÁSA

WELEDA - fluoridmentes gyermekfogkrém

Természetes védelem a tejfogaknak. Gyengéden és hatékonyan tisztít, segít megelőzni a lepedék képződését. Kellemes ízét a természetes illóolajoknak köszönheti.  SLS-mentes és fluorid-mentes fogkrém, nem tartalmaz cukrot, szintetikus édesítőszereket, színezékeket és kőolajszármazékokat. 

NENEDENT - fluoridos, mentolmentes gyermekfogkrém

Fogzománcot erősítő fluoridot tartalmaz (500ppm). A kovagél tisztítószemcsékkel gyengéden távolítja el a lepedéket, de nem koptatja a fogakat (RDA 40).
Cukorhelyettesítő anyagként xilitet tartalmaz (13%), amely gátolja a szájüregben a fogszuvasodásért felelős baktériumokat, elősegíti az ásványi anyagok visszaépülését a fogzománcba. Semleges PH értéke védi a szájüreg természetes flóráját.
Enyhén gyümölcsízű, mentolmentes. Szacharin-, tartósítószer- és SLS mentes.

MAM - Baby's Brush babafogkefe

A babafogkefével gyermeked már egyedül gyakorolhatja a fogmosást.
A felpattintható biztonsági pajzs megfelelő távolságban tartja a kefét a szájüreg hátsó részétől. A rövid kompakt nyél tökéletes a felnőtt fogmosás utánzásához.
A kicsi kerek fej és a puha sörték pedig ideálisak a gyengéd tisztításhoz.

MAM - Training Brush gyakorló fogkefe

A gyakorló fogkefe extra hosszú nyele lehetővé teszi, hogy együtt moss fogat gyermekeddel, finoman irányítva a fogkefét. Mindez biztosítja, hogy minden fog alaposan meg legyen tisztítva, illetve később önállóan is jobban megy majd a fogmosás.
A felpattintható biztonsági pajzs megfelelő távolságban tartja a kefét a szájüreg hátsó részétől. A kicsi kerek fej és a puha sörték ideálisak a gyengéd tisztításhoz.

STADELMANN - fogolaj arcmasszázshoz

Intenzív gyógynövényes-fűszeres illatú olajkeverék, amely fájdalomcsillapító, vérellátást segítő és melegítő hatású. Fogzáskor dörzsöld a babád arcára külsőleg, hogy csökkenjen a fájdalom. Kisgyermekek zápfogának kibújásakor is segít ez a természetes aromakeverék. Alkotó anyagok: levendula, ligetszépe, orbáncfű, római kamilla, szegfűbimbó. 

DOLOGEL - fogínygél

A természetes hatóanyag alapú fogínygél a csecsemőkori- és kisgyermekkori fogzás okozta tünetek, valamint ínygyulladás és ínyfájdalmak enyhítésére szolgál.
Veleriana tartalmával csillapítja a fájdalmat, Kamilla és Propolis tartalmának köszönhetően enyhíti a gyulladást és fertőtleníti is a fogínyt.
Nem tartalmaz lidokaint vagy másféle szintetikus fájdalomcsillapítót, így nem terheli meg a pici szervezetét. Cukormentes, így nem árt a kifejlődő fogacskáknak. Kellemes ízű, így a baba szívesen elfogadja. Nem tartalmaz mentolt, így homeopátiás szerekkel együtt is alkalmazható.

3 perces homokóra

Anyaga: műanyag. Mérete: 10x2x2cm. A homok  körülbelül 3 perc alatt folyik le, ami a megfelelő időtartam egy alapos fogmosáshoz.

Tájékoztató füzet letölthető formátumban

Zakály Doktornő összefoglalja számodra a gyermeked életkorának megfelelő fogápolási javaslatait, a csomag használatára vonatkozó tanácsait.
A rendelést követően e-mailben küldjük el neked.

GYAKORI KÉRDÉSEK - A DOKTORNŐ VÁLASZOL

GYAKORI KÉRDÉSEK -
A DOKTORNŐ VÁLASZOL

GYAKORI KÉRDÉSEK - A DOKTORNŐ VÁLASZOL

Hányszor mossam meg gyermekem fogát?

Napi két fogmosás javasolt, reggel és este, ami minimum 3 percig tartson. Ha valamiért a reggeli fogmosás elmaradt, az estit semmiképp se felejtsétek el. Ez fontosabb mint a reggeli.

Törekedjetek egy bizonyos cselekvéssorhoz kötni a fogmosást. Pl.: reggeli után mindig fogat mosunk, esti fürdés előtt fogmosás. Így a napi rutin részévé válik, és később sem felejti el gyermeked.

Milyen pózban történjen a fogmosás?

Egyik módja, ha leültök a földre/ágyra, lábaddal képezz egy kosarat, ahova beültetheted gyermeked. Fejét támaszd meg a bal válladon (amennyiben bal kezes vagy akkor jobb vállon). A támasztó oldali kezed ujjaival tudod az ajkait eltartani. Még jobb, ha tükörrel szemben tudjátok ezt végezni.

Állhat is a gyerkőc a tükör előtt. Amikor a fejét már biztosan tudja tartani, te mögé térdelsz és a fejét átkarolva moshatod a fogát. Így ő is látja, hogy miként zajlik a fogmosás.

Amikor gyermeked önállóan gyakorolja a fogmosást, ne enged járkálni közben. Lehetőleg csapnál és tükör előtt tisztítsa fogait. Miután picinyed elkészült - erre elegendő 3-5 perc - te jössz a már fent említett testhelyzetek valamelyikét alkalmazva. Mindig mosd meg te is alaposan a fogait.

Mikor használjak fluoridos és fluoridmentes fogkrémet?

Minden korosztály számára megvan a megfelelő fluorid koncentrációjú fogkrém (6 éves korig 500ppm). Két éves kor felett már alkalmazhatsz fluoridos fogkrémet.

Ebben az időszakban lehetséges , hogy gyermeked bölcsödébe kerül, bizonyára sok mindent megeszik és megkóstol, beleértve az édességeket. Egyre több finomított szénhidráthoz jut ezért fontos, hogy napi kétszer mosd meg a fogát.

Amennyiben gyermeked fogszuvasodás tekintetében az alacsony rizikójú csoportba tartozik akkor reggel fluoridmentessel , este pedig fluoridos fogkrémmel mossatok fogat.
Magas rizikójú csoportba sorolható, ha van már lyukas foga, fehér folt látszik a zománcon, cukros nassolni valókat és cukros üdítőket fogyaszt, nem mostok naponta fogat, a családban valakinek van kezeletlen fogszuvasodása. Magas rizikó esetén reggel és este is fluoridos fogkrémet kell használni.

A gyermek önálló gyakorlásához az általa használt babafogkefére fluoridmentes fogkrémet rakj. Fontos, hogy hagyd próbálkozni. Miután végzett, a szülői gyakorló fogkefével te is mosd meg a fogát jó alaposan, az előbb leírt rizikójú csoportnak megfelelően fluoridos vagy fluoridmentes fogkrémmel.

Minden fogmosásnál mond el a kicsinek, hogy ne nyelje le a fogkrémet. Nyilván ennek csak sokadik alkalommal lesz foganatja. Lényeg a türelem és a következetesség.

Mennyi fogkrémet használjak?

Három éves korig rizsszemnyi fogkrémet tegyél a fogkefére, hogy elkerüld a fluorid túladagolás okozta kellemetlenségeket. Három éves kor felett borsónyi mennyiséget javaslok.

Mikor és melyik fogkefét használjuk?

A fogmosást kezdje gyermeked önállóan a babafogkefével, fluoridmentes fogkrémmel. Légy mellette, figyelj rá, ekkor is figyelmeztesd, hogy a fogkrémet ne nyelje le.

Miután végzett tiéd a terep. A gyakorló fogkefével, fluoridos fogkrémmel alaposan mosd meg a fogát. Tanítsd meg neki, hogy amikor túlzottan felhabzik a fogkrém ki kell köpni.

Hogyan használjuk a fogkefét?

Ebben a korban a gyermekek ínye nagyon érzékeny. Nem megfelelő technikával az íny sérülését, vérzését, visszahúzódását, fájdalmat idézhetünk elő, mellyel a fogmosással szembeni ellenszenvet válthatjuk ki.

A fog és íny határára helyezd a fogkefe sörtéit ferdén úgy, hogy a sörte vége a fognyak irányába nézzen. Nagyobb része a fogon legyen, kisebb része érintse csak az ínyt. 

Végezz apró, körkörös mozdulatokat a fog teljes felületén ~10-szer. Ügyelj rá, hogy minden fog felszíne sorra kerüljön kívül és belül is. A fogkefe feje 2-3 fogacskát is átfed általában. A vízszintes fogmosási mozdulatokat a fognyak fokozott kopása miatt kerülni kell. 

A rágófelszíneket előre és hátra történő sikáló mozdulatokkal tisztítsd meg. A fogmosás végén pedig a nyelv következik, melyet hátulról előre történő mozdulatokkal szükséges megtisztítani. 

Meddig használható egy fogkefe?

Fontos, hogy amikor a fogkefe sörtéje már kifelé áll és elhasználódott váltsd le egy újra. A szétálló sörte az íny sérülését okozhatja. Fertőző betegség után is szerezz be újat és a régit dobd ki. A fogkefét negyedévente javasolt leváltani.

Mikor és hogyan használjam a fogolajat?

Alkalmanként néhány csepp olajjal masszírozd külsőleg gyermeked arcába ott, ahol éppen nő a fogacska. Elalvás előtt javaslom alkalmazni, legalább 2-3 percig masszírozni. 
Mielőtt elkezded használni, kisebb mennyiséggel végezzetek próbát, hogy nem okoz-e allergiát.

Mikor és hogyan használjam a fogínygélt?

Alapos kézmosás után helyezz fél borsószemnyi dologélt az ujjad hegyére. A fogmosás végén dörzsöld be az előtörő fogacskák miatt érzékeny fogínybe.
Alkalmazását megismételheted naponta akár 5 alkalommal is.
Az ínygyulladás és ínyfájdalmak enyhítésére néha a szülőknek is jól jöhet.

Pénzvisszafizetési garancia

14 napig visszaküldheted a bontatlan termékeket és  visszautaljuk a teljes összeget.

Megbízható kiszállítás

Megrendelésedet  futárcég viszi házhoz 3-5 munkanapon belül, vagy csomagponton is átveheted.

Minőségi garancia

Kiváló minőségű fogápolási termékeket kapsz közvetlenül a gyermekfogszakorvostól.

VIDEÓ, MELYEN KICSOMAGOLJUK NEKED

VIDEÓ, MELYEN KICSOMAGOLJUK NEKED

PREDECA 

Tudatos fogápolásra tanítunk,
a megelőzésben segítünk.
Célunk, hogy a magyar gyermekek fogainak egészségmegőrzését elősegítsük!

Tudatos fogápolásra tanítunk,
a megelőzésben segítünk.
Célunk, hogy a magyar gyermekek
fogainak egészségmegőrzését elősegítsük!

INFORMÁCIÓ

Fizetés és szállítás

Adatvédelem és Cookiek

ÁSZF

TÁMOGATÁS

Kapcsolat

Bejelentkezés

Rólunk