Tejfogazat csomag III.

10 900 Ft

A csomagot 3-6 éves korú gyermekeknek ajánljuk.
Biztosítja a már kialakult tejfogazathoz szükséges fogápolási eszközöket.
A fluoridmentes és fluoridos fogkrém kombinálásával biztonságosan elsajátítható a fluoridos fogkrém használata.
A bambusz gyermek fogkefével és a fogmosó pohárral egyre önállóbban moshat fogat gyermeked.
A homokóra megmutatja, hogy a fogmosással mennyi időt töltsetek.

Mit tartalmaz a csomag?

Mit tartalmaz a csomag?

Z

WELEDA - fluridmentes fogkrém - 50ml

Z
NENEDENT - fluoridos fogkrém - 50ml
Z

HYDROPHIL - bambusz fogkefe - 2db

Z

Bambusz fogmosópohár - 1db

Z
3 perces homokóra - 1db
Z

Tájékoztató füzet letölthető formátumban

FOGÁPOLÁSI CSOMAG TERMÉKLEÍRÁSA

FOGÁPOLÁSI CSOMAG TERMÉKLEÍRÁSA

WELEDA - fluoridmentes gyermekfogkrém

Természetes védelem a tejfogaknak. Gyengéden és hatékonyan tisztít, segít megelőzni a lepedék képződését. Kellemes ízét a természetes illóolajoknak köszönheti.  SLS-mentes és fluorid-mentes fogkrém, nem tartalmaz cukrot, szintetikus édesítőszereket, színezékeket és kőolajszármazékokat. 

NENEDENT - fluoridos, mentolmentes gyermekfogkrém

Fogzománcot erősítő fluoridot tartalmaz (500ppm). A kovagél tisztítószemcsékkel gyengéden távolítja el a lepedéket, de nem koptatja a fogakat (RDA 40).
Cukorhelyettesítő anyagként xilitet tartalmaz (13%), amely gátolja a szájüregben a fogszuvasodásért felelős baktériumokat, elősegíti az ásványi anyagok visszaépülését a fogzománcba. Semleges PH értéke védi a szájüreg természetes flóráját.
Enyhén gyümölcsízű, mentolmentes. Szacharin-, tartósítószer- és SLS mentes.

HYDROPHIL - bambusz gyermek fogkefe puha sörtével

A környezetbarát, természetes alapanyagú bambusz fogkefe BPA mentes, ricinusolajból készült műanyag sörtével rendelkezik.
A termék vegán, 96%-ban biológiailag lebomló és fair termesztésből származik.
A fogkefe nyelének festése AURO színezőkkel történik, amik oldószertől mentesek és biológiailag lebomlanak.
Tökéletes alternatíva a műanyag fogkefe kiváltására.

Bambusz fogmosópohár

A 100% bambuszból készült fogmosó pohár hasznos kiegészítőként szolgál gyermeked mindennapi fogmosása során. Tárolhatja benne a fogkeféjét, illetve használhatja a fogmosás utáni öblítésre. Biológiailag lebomló, környezetebarát termék.

3 perces homokóra

Anyaga: műanyag. Mérete: 10x2x2cm. A homok  körülbelül 3 perc alatt folyik le, ami a megfelelő időtartam egy alapos fogmosáshoz.

Tájékoztató füzet letölthető formátumban

Zakály Doktornő összefoglalja számodra a gyermeked életkorának megfelelő fogápolási javaslatait, a csomag használatára vonatkozó tanácsait.
A rendelést követően e-mailben küldjük el neked.

GYAKORI KÉRDÉSEK - A DOKTORNŐ VÁLASZOL

GYAKORI KÉRDÉSEK -
A DOKTORNŐ VÁLASZOL

GYAKORI KÉRDÉSEK - A DOKTORNŐ VÁLASZOL

Hányszor mossunk fogat?

Napi két fogmosás javasolt, reggel és este, ami minimum 3 percig tartson. Ha valamiért a reggeli fogmosás elmaradt, az estit semmiképp se felejtsétek el. Ez fontosabb mint a reggeli. Azon étkezések után pedig, amikor nem mos fogat gyermeked, öblítse ki a száját alaposan vízzel.

Törekedjetek egy bizonyos cselekvéssorhoz kötni a fogmosást. Pl.: reggeli után mindig fogat mosunk, esti fürdés előtt fogmosás. Így a napi rutin részévé válik, és később sem felejti el gyermeked.

Milyen pózban történjen a fogmosás?

Egyik módja, ha leültök a földre/ágyra, lábaddal képezz egy kosarat, ahova beültetheted gyermeked. Fejét támaszd meg a bal válladon (amennyiben bal kezes vagy akkor jobb vállon). A támasztó oldali kezed ujjaival tudod az ajkait eltartani. Még jobb, ha tükörrel szemben tudjátok ezt végezni.

Állhat is a gyerkőc a tükör előtt. Te mögé térdelsz és a fejét átkarolva moshatod a fogát. Így ő is látja, hogy miként zajlik a fogmosás.

Gyermeked akkor lesz kész az önálló fogmosásra, amikor már meg tudja kötni a cipőfűzőjét. Ez a 7 éves kor környékén kialakuló képesség mutatja majd, hogy kivitelezni tudja az összetett, finom mozgásokat.

Amikor gyermeked önállóan gyakorolja a fogmosást, ne enged járkálni közben. Lehetőleg csapnál és tükör előtt tisztítsa fogait. Miután ő elkészült - erre elegendő 3-5 perc - te jössz a már fent említett testhelyzetek valamelyikét alkalmazva. Mindig mosd meg te is alaposan a fogait.

Mikor használjak fluoridos és fluoridmentes fogkrémet?

Minden korosztály számára megvan a megfelelő fluorid koncentrációjú fogkrém (6 éves korig 500ppm) .

Három éves kortól gyermeked óvodába megy , bizonyára sok mindent megeszik és megkóstol, beleértve az édességeket. Egyre több finomított szénhidráthoz jut ezért fontos, hogy napi kétszer mosd meg a fogát fluoridos fogkrémmel .

A gyermek önálló gyakorlásához a fogkeféjére fluoridmentes fogkrémet rakj. Fontos, hogy hagyd gyakorolni. Miután végzett, te is mosd meg a fogát jó alaposan fluoridos fogkrémmel.

Minden fogmosásnál mond el neki, hogy ne nyelje le a fogkrémet. Tanítsd meg kiköpni a felesleget.

Mennyi fogkrémet használjunk?

Három éves kor felett borsónyi fluoridos fogkrémet tegyél a fogkefére. Ekkor már képes arra, hogy a felesleges fogkrémet kiköpje és ne nyelje le. Önálló gyakorlásához a fluoridmentesből elegendő a rizsszemnyi mennyiség.

Ki kezdje a fogmosást?

A fogmosást kezdje gyermeked önállóan a gyermek fogkefével, fluoridmentes fogkrémmel. Légy mellette, figyelj rá, ekkor is figyelmeztesd, hogy a fogkrémet ne nyelje le.

Miután végzett tiéd a terep. Szintén a gyermek fogkefével, fluoridos fogkrémmel alaposan mosd meg a fogát. Tanítsd meg neki, hogy amikor túlzottan felhabzik a fogkrém ki kell köpni.

5-6 éves korában elképzelhető, hogy segítségedet már csak részben igényli. Moss vele együtt fogat és kövesd figyelemmel, hogy megy neki. Ahogy korábban írtam, a cipőfűző megkötése jelzi mikor kész gyermeked a teljesen önálló fogmosásra. Ez a képesség mutatja, hogy már kivitelezni tudja az összetett, finom mozgásokat. 

Hogyan használjuk a fogkefét?

Ebben a korban a gyermekek ínye nagyon érzékeny. Nem megfelelő technikával az íny sérülését, vérzését, visszahúzódását, fájdalmat idézhetünk elő, mellyel a fogmosással szembeni ellenszenvet válthatjuk ki.

A fog és íny határára helyezd a fogkefe sörtéit ferdén úgy, hogy a sörte vége a fognyak irányába nézzen. Nagyobb része a fogon legyen, kisebb része érintse csak az ínyt. 

Végezz apró, körkörös mozdulatokat a fog teljes felületén ~10-szer. Ügyelj rá, hogy minden fog felszíne sorra kerüljön kívül és belül is. A fogkefe feje 2-3 fogacskát is átfed általában. A vízszintes fogmosási mozdulatokat a fognyak fokozott kopása miatt kerülni kell. 

A rágófelszíneket előre és hátra történő sikáló mozdulatokkal tisztítsd meg. A fogmosás végén pedig a nyelv következik, melyet hátulról előre történő mozdulatokkal szükséges megtisztítani. 

Meddig használható egy fogkefe?

Fontos, hogy amikor a fogkefe sörtéje már kifelé áll és elhasználódott váltsd le egy újra. A szétálló sörte az íny sérülését okozhatja. Fertőző betegség után is szerezz be újat és a régit dobd ki. A fogkefét negyedévente javasolt leváltani.

Pénzvisszafizetési garancia

14 napig visszaküldheted a bontatlan termékeket és  visszautaljuk a teljes összeget.

Megbízható kiszállítás

Megrendelésedet  futárcég viszi házhoz 3-5 munkanapon belül, vagy csomagponton is átveheted.

Minőségi garancia

Kiváló minőségű fogápolási termékeket kapsz közvetlenül a gyermekfogszakorvostól.

VIDEÓ, MELYEN KICSOMAGOLJUK NEKED

VIDEÓ, MELYEN KICSOMAGOLJUK NEKED

PREDECA 

Tudatos fogápolásra tanítunk,
a megelőzésben segítünk.
Célunk, hogy a magyar gyermekek fogainak egészségmegőrzését elősegítsük!

Tudatos fogápolásra tanítunk,
a megelőzésben segítünk.
Célunk, hogy a magyar gyermekek
fogainak egészségmegőrzését elősegítsük!

INFORMÁCIÓ

Fizetés és szállítás

Adatvédelem és Cookiek

ÁSZF

TÁMOGATÁS

Kapcsolat

Bejelentkezés

Rólunk